Contentmarketing Dream Team

Succesvolle contentmarketing valt en staat bij het continu produceren van kwalitatief hoogwaardige en met name relevante content voor de doelgroep op verschillende platforms en devices en passend bij de verschillende momenten in hun journey.

De mensen die je hiervoor inzet, wil je zo efficiënt en effectief mogelijk laten werken. Belangrijk hier is, dat zij de verwachtingen van de organisatie begrijpen en de (ontwikkelde) skillset hebben om aan deze verwachtingen te kunnen voldoen. Maar hoe stel je zo’n content dream team samen?
Een handig framework dat ontwikkeld is door Michele Linn (The Content Marketing Institute & the co-founder and chief strategy officer of Mantis Research) vind je hieronder. Het is opgebouwd uit 3 stappen:

  1. Bepaal de benodigde skills
  2. Creëer de content marketing mindset
  3. Creëer de juiste cultuur voor een succesvol contentmarketing programma.

 

Contentmarketing is een relatief jonge discipline. Kennis wordt uit verschillende bronnen verzameld en diverse opleidingen richten zich op de losse vaardigheden en competenties. Belangrijk bij het inrichten van het contentmarketing team is het vertrekpunt en flexibiliteit. Durft het team de juiste vragen te stellen? Is het team nieuws –en leergierig? Welk skills zijn reeds in het team aanwezig en hoe zit het met de veelzijdigheid van de marketeers? Wat ga je inhuren of wie ga je bijscholen? En hoe zijn zij over de organisatie verspreid?

Het niet luisteren naar je doelgroep en star vast blijven houden aan een vooraf bepaalde merkstrategie draagt niet bij aan het feit dat goede contentmarketing de business positief kan beïnvloeden. Je moet funnels willen en kunnen doorgronden, productontwikkeling bijsturen, weten wat iets een goed en geloofwaardig verhaal maakt…en uiteindelijk ook durven en doen. Precies. Eat the Pudding! Hoe ziet jouw organisatie eruit?

Het hele artikel vind je hier